Ultrafiltratie

Ultrafiltratie - voor optimale legionellapreventie

Wij maken legionella filters op basis van ultrafiltratie. Ultrafiltratie is een proces waarbij alle bacteriën en virussen waaronder de legionellabacterie uit het water worden gefilterd. Wij bieden u optimale legionellapreventie voor uw bedrijf of organisatie door de inzet van onze legionella filters op basis van de techniek ultrafiltratie.

Ultrafiltratie is een membraantechniek. Het membraan heeft een poriegrootte van 0,015 tot 0,03 μm. Het aanvoerwater wordt met een druk van minimaal 2 bar door deze poriën heen gedrukt. De bacteriën en virussen blijven achter in het membraan. De reductie van de legionellabacterie is 99,9999% (Log 6).

Wij maken gebruik van sevenbore membranen. De sevenbore membranen hebben een open schuim structuur, dit resulteert in een zeer lage weerstand met een hogere flux en een beter reductieresultaat. Het verschil tussen singelbore en sevenbore membranen is dat de sevenbore membranen 7 filterkanalen in elke vezel bevatten. Hierdoor hebben de membranen een zeer hoge stabiliteit en sterkte.

De legionella filters van PB International zijn zelfspoelend door middel van een forward- en backward flush. Door de automatische forward- en backward flush functionaliteit worden de PB-filterelementen standaard iedere 4 uur kort schoon gespoeld. Tijdens deze handeling worden alle afgevangen deeltjes uit het filter naar het riool gespoeld. Hierdoor vindt er geen verstopping van de membranen plaats en hebben de legionella filters van PB International een levensduur van 5 jaar.

Lees meer over de techniek ultrafiltratie [737 KB] .