Legionella filters

Wij bieden u een breed assortiment aan legionella filters op basis van ultrafiltratie. De legionella filters zijn KIWA BRL K14010-1 gecertificeerd. PB International biedt duurzame, eenvoudige en kwalitatieve legionella filters voor optimale legionellapreventie zowel voor uw gehele instelling en op het tappunt.

In ons assortiment behoren poortwachter systemen en point of use legionella filters. Een poortwachter systeem wordt direct achter de watermeter geplaatst. Het systeem filtert bacteriën, zoals de legionellabacterie en virussen uit het aangevoerde water. Daarnaast beschermt een poortwachter systeem uw waterleidingnet tegen aangroei van biofilm. Hierdoor bent u verzekerd van optimale legionellapreventie voor uw bedrijf of instelling.

Een point of use legionella filter is een legionellapreventie oplossing voor aersolvormende tappunten. Een point of use filter wordt voor een tappunt geplaatst en filtert de bacteriën, zoals de legionellabacterie en virussen uit het water. Gevaarlijke aersolvormende tappunten zijn een kraan, wastafel en douche.

Naast de poortwachter systemen en de point of use legionella filters produceert PB International ook losse legionella filtermodules. De legionella filtermodules zijn de basis van alle legionellapreventie systemen van PB International. De legionella filtermodules zijn te verdelen in UFK en UFW legionella filters. Het UFK legionella filter is geschikt voor koud waterinstallaties en het UFW filter is geschikt voor warm waterinstallaties.

Ten slotte biedt PB International u diverse toebehoren voor uw legionella filter. Onze PB-online monitoring controleert en houdt toezicht op de werking van de filterinstallatie. Dit via een GPRS of LAN verbinding. Naast de PB-online monitoring heeft PB International voorfilters in haar assortiment. Een voorfilter filtert grove deeltjes (bijvoorbeeld zand) uit het water en beschermt uw legionellafilter.

Een poortwachter systeem filtert al het water dat uw waterleidingnet instroomt. Dit legionella filter wordt direct achter de watermeter geplaatst. Uw gehele waterleidingnet is voorzien van schoon en veilig water.

PB International heeft de volgende poortwachter systemen:

AquaproteQ   Centrale ultrafiltratie installatie
Aquamobile      

Een point of use legionella filter wordt voor een tappunt geplaatst en filtert de bacteriën, zoals de legionellabacterie en virussen uit het water. Gevaarlijke aersolvormende tappunten zijn een kraan, douche en wastafel.

PB International heeft de volgende point of use legionella filters:

Douchekop   Knijpdouche filter
Douchepaneel   Stranddouche
Douchestang   Voetendouche

Naast de poortwachter systemen en point of use legionella filters hebben wij ook losse filtermodules in ons assortiment. Deze legionella filters zijn de basis van alle legionella preventiesystemen van PB International. Er wordt onderscheid gemaakt in twee soorten legionella filters, namelijk: filters voor koud waterinstallaties en filters voor warm waterinstallaties.

PB International heeft de volgende legionella filtermodules:

UFK legionella filter (koud water)   UFW legionella filter (warm water)
         

PB International heeft naast zijn poortwachter systemen en point of use legionella filters diverse toebehoren voor haar filters. Wanneer u een voorfilter plaatst voor het legionella filter, dan worden grove deeltjes uit het water gefilterd. Dit dient ter bescherming van de legionella filters. De PB-online monitoring biedt u extra service, door het monitoren en controleren van de filtermodules via een GPRS of LAN verbinding.

PB International heeft de volgende toebehoren in haar assortiment:

Voorfilter   PB-online monitoring tool